חלבון
דיאטה דלת חלבון בולמת את הירידה בתפקודי כליות, עשויה לדחות את הצורך בדיאליזה. כמות החלבון בדיאטה מחושבת לפי 0.6 גרם לכל ק"ג עד 0.8 גרם.
מזונות עשירי חלבון:
בשר, עוף, דגים, ביצים, קטניות ואגוזים.
אשלגן
ירידה בתפקוד הכליות גורמת לעליה ברמות האשלגן בדם. כמו כן תרופות מסוימות לטיפול בלחץ דם, גורמות לעליה ברמת האשלגן מעל הרצוי. לכן יש לצמצם את אותם ירקות ופרות עתירי אשלגן: אבוקדו בננה, אשכולית, מלון, משמש, מנגו, רימון, תפוח אדמה, בטטה, עגבנייה, ארטישוק.
דלים באשלגן:
אננס, תות שדה, תפוח, אגס, שזיף, בצל, חסה, כרוב, מלפפון, שעועית ירוקה, כל אלה מתאימים גם לחולי סכרת. אבטיח דל אשלגן אינו מתאים לסוכרתיים. לצמצם מוצרי חלב ודגנים מלאים בגלל האשלגן.
נתרן -מלח
הפחתה במלח נחוצה לאיזון לחץ דם, והפחתה בהפרשת החלבון בשתן.
תחליף מלח או מלח דל נתרן הוא על בסיס אשלגן, לכן הוא בעייתי בשימוש. לכן יש להימנע מהם.
זרחן
רמתו בדם עולה כאשר יש ירידה בתפקוד הכליות. עודף זרחן גורם לפגיעה בעצמות, ברקמות הרכות ובכלי הדם.
מזונות עשירים בזרחן:
מוצרי חלב, נקניקים, פיצוחים, קטניות, אברים פנימיים, דגים כגון קרפיון, סרדין, משקאות מסוג קולה ובירה שחורה.
תזונה נכונה לאי ספיקת כליות
תמיד אנחנו שואלים את עצמנו מה מותר לנו לאכול ? מה אסור ? מה עדיף ? ובטח אצל הילדים שלנו .מה ניתן לתת להם לאכול , כדי לחזק את הכליות וממה להימנע כמה שאפשר .
באדיבות עמותת עתיד ( הפורום לנפרולוגיה ) כול ההסברים נמצאים כאן